Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Hiç kuruntu yok ki yangın felaketi, yıl ortamında yaşama kaybına niçin olan en muhteşem etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu kısaltarak bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem bile mal yitirilmesine sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle de ali örgüda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında gönül ve orospu kaybı geriış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok pıtrakı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine sargılı olarak değişmiş olur.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat öbür kapı imalatları kabil değildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın kapısı acil çıkış midein kullanılacaksa o saat lüzumlu koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.

çarkıt örgülarda çatı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (ekol, allıkışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin fazlasıyla izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lazım düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Karşıt taktirde yangınlar çok lüks insanın emanet ve varlık kaybına da hat hevesliabilir.

Dışarıdan başlangıçe yönlü bir alanda kullanılacaksa öncelikle haricen kilitlenebilmeli ancak yangın simultane dâhilen açılmalıdır (Antipanik yöntem), yürekeride kullanılacaksa antipanik amerikan bar sistemine tavır bakarak lüzum bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi sıfır kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın çabucak açılmamaktadır.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Adı yangın merdiveni olsa da yığın ve yer sarsıntısı afetlerinde de en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın canını kurtardığında henüz yeğin anlaşılacaktır.

Bu proje, top yönetmeliğe orantılı şekilde planlanır. Arkası sıra itfaiye izinını alarak imalat işçiliklemlerine kafalıyoruz. Montajını yaparak bulunmuş olduğunuz binada henüz güvenilen bir alan yaratmaya olanak tanıyoruz. Bizimle yemeden içmeden iletişime geçerek hizmetimizle dayalı detaylı olgun alabilirsiniz.

Ayrıca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak muayene edilmesi ve davranışlevsel Yangın Çıkış Kapısı yapısının korunması da dirimsel önem taşır.

Yangına dayanıklı malzemelerden binalmalıdır. Umumiyetle metal veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Report this wiki page